Zapewnienie bezpieczeństwa i wysokiej jakości dań w żywieniu zbiorowym jest możliwe tylko przy wdrożeniu do powszedniej praktyki tzw. systemów kierowania i zapewnienia jakości.
Zasady systemu HACCP pozwalają zminimalizować zagrożenia, jakie dla bezpieczeństwa zdrowotnego posiłków powstają na różnych fazach jej fabrykacji a także dystrybucji – . System HACCP preparuje się indywidualnie dla wszelkiego partnera uwzględniając szczególność wiedzionej działalności. Koszt zastosowania systemu HACCP jest uzależniony od wielu czynników, stąd też podanie wyceny realne jest po przygotowawczej wizycie audytora HACCP w jednostce. W propozycjach wielu firm znajdują się też szkolenia (rekomendujemy zestaw szkoleniowy: efektywna komunikacja szkolenie) HACCP dla PRacowników wszelakich firm trudniących się fabrykacją, przetwarzaniem, dystrybucją oraz przechowywaniem żywności tak nowo angażowanych w branży pokarmowej, jak i doświadczonych pracobiorców w ramach odnowienia wiadomości.
Źródło: http://www.flickr.com
HACCP kurs zakończony będzie wydaniem imiennych certyfikatów, potwierdzających udział w szkoleniu.
Szkolenia takowe mogą być aranżowane w siedzibie przedsiębiorstwa, co pozwala na dopasowanie się przez nas do indywidualnych potrzeb konsumenta a także pomaga w względnie późniejszym wdrażaniem systemu i w konstruowaniu specyfikacji. Zaznajomienie najświeższych zasad systemu HACCP. Należy pamiętać, że HACCP kurs adresowany jest do osób odpowiedzialnych za przyszykowanie specyfikacji a także wdrożenie systemu HACCP w bufetach szkolnych -Quality Assurance Poland
Na szkoleniu uczestnicy dowiadują się w jaki sposób wdrożyć systemu HACCP oraz spełnić wymagania prawa żywnościowego w owym obszarze. .