Razowe babeczki – z jakiego powodu dobrze jest je zrobić?

Wiele przekąsek jest dobrych, ale wówczas zazwyczaj nie odpowiadają osobom, które starają się o linię. Na przykład klasyczne babeczki mogą znacząco wpłynąć za krągłości sylwetki. A że są naprawdę pyszne, to niełatwo przestać je pochłaniać. Na jednej właściwie nie da się skończyć.

muffiny

Autor: Lisa
Źródło: http://www.flickr.com

Na szczęście możesz wykonać podobne wypieki w trochę odmienionej wersji. To właśnie takie babeczki są sposobem na dużo bardziej zdrową przekąskę. Jakimi jeszcze plusami mogą poszczycić się razowe muffiny? Dlaczego opłaca się je zrobić?. Jak już powiedzieliśmy, babeczki w wersji razowej są mniej tuczące od tradycyjnych. Spokojnie możesz zjeść dwie lub trzy, bez obaw o to że skutki przekąski zobaczysz w „boczkach”. Do tego muffiny warto wzbogacić zdrowymi otrębami.

Taki dodatek to często stosowany element diety. Nie dość, że mają mało kalorii, to także oczyszczają organizm i dostarczają wielu wartościowych składników mineralnych i witamin. Kolejna mocna strona babeczek to fakt, że można się nimi mocno nasycić. Dzięki temu razowe muffiny są perfekcyjną przekąską np. w trakcie pracy. Pozwalają na to, by w mig się najeść i zyskać energię na kolejne godziny.

Uważasz ten artykuł za interesujący? Wejdź na odnośnik tu (www.cafepanamera.com/kolumbia-excelso), które dostarczy Ci mnóstwo niesamowicie wciągających danych na omawiany wątek.

Jednak równie doskonale nadają się jako przekąska na spotkanie z przyjaciółmi.

muffiny

Autor: Personal Creations
Źródło: http://www.flickr.com

Do tego muffiny w wersji razowej są proste do przygotowania. Jesteś w stanie je wykonać w wolne popołudnie i cieszyć się ich walorami podczas wieczornego wypoczynku. To idealny pomysł także dlatego, że muffiny wyjątkowo dobrze smakują wówczas, kiedy są wciąż świeże i miękkie. Mogą posiadać też płynny środek, który sprawia, że ich jedzenie to niezapomniane kulinarne przeżycie. Możesz mieć pewność, że cudowne babeczki przypadną do gustu każdej osobie, która tylko będzie miała to szczęście, aby ich skosztować.