Suplementacja właściwej diety napojami

Biała herbata nie ma przed nami żadnych tajemnic. Pokażemy ci jak wygląda jej zaparzanie, jakie własności i działanie posiada biała herbata.

Opis i proces wytwórczości: herbaty białe srebrno-biały kolor zawdzięczają wyjątkowemu procesowi produkcji. Krzewy herbaciane, które mają zrodzić na wiosnę pączki, ochrania się przed promieniami światła, tak żeby nie wykształcały chrolofilu-pigmentu nadającego zielony kolor liściom.

Powoduje to więdnięcie rozwijających się liści, które po wysuszeniu stają się białą herbatą. Proces produkcji i niedługi okres zbioru białej herbaty ma nie jedynie wpływ na niepowtarzalne zabarwienie naparu herbacianego, ale wpływa też na cenę suszu. W Polsce 100gram białej herbaty kosztuje 20-100 zł.

herbata na biurku i książka

Autor: Frank Haferkorn
Źródło: http://www.flickr.com

Parzenie białej herbaty: Białą herbatę parzyć można po trzykroć w temperaturze 85-90 °C przez około pięć minut.

Wejdź w link i przeloguj się na witrynę autora (https://www.restylane.com/pl/opinie). Tam wyszukasz wiele szczegółowych treści na przedstawiony tutaj ciekawy temat.

W ten sposób zaparzony napar zachowuje najodpowiedniejsze wartości smakowe i własny unikatowy aromat. Napar z białej herbaty zawiera niezwykle dużo witaminy C, dzięki czemu wspiera naszą odporność, łagodzi napięcia a także stresy. Duża zawartość kofeiny pozwala na usunięcie kawy z diety. Herbata działa pobudzająco i orzeźwiająco. Osoby pracujące umysłowo docenią także fakt, iż herbaty białe wspomagają koncentrację. Taką herbatę rekomenduje się osobom obciążonym genetycznie schorzeniami nowotworowymi, ponieważ zawiera nawet do trzech razy więcej związków antymutagennych – czytaj więcej o białych herbatach. Nie bez powodu zwana jest „eliksirem młodości”. Zawarte w białej herbacie polifenole chronią organizm przed wolnymi rodnikami. Filiżanka naparu zawiera ponad 2 razy więcej owych substancji aniżeli zielona herbatka.

Z kolei herbaty pu – erh to tzw. „pogromcy tłuszczu”.

Wszystkie opisywane tutaj dane po przejściu do serwisu www są bardzo ciekawe, zatem nie wahaj się dłużej, tylko odszukaj większą ilość wiadomości, które Cię interesują.

Ciemna herbata Pu-Erh należy do gatunków w pełni fermentowanych, stąd jej swoisty, ziemisto-korzenny aromat oraz smak. W procesie produkcji liście nabierają cech przyspieszających metabolizm, co cenią osoby na diecie odchudzającej – herbaty pu – erh w niskiej cenie. Ażeby czerpać jak najwięcej z cennych własności herbaty Pu-Erh trzeba parzyć ją w porcelanowym imbryku, w miękkiej wodzie, 3-7 minut. Susz możemy zalać wodą zaraz po zagotowaniu, a niektóre odmiany nadają się do wielokrotnego zaparzania. Do gatunków o delikatnych listkach warto stosować troszeczkę chłodniejszą wodę. Herbaty Pu-Erh aktywizują wytwarzanie soków trawiennych oraz reguluje pracę jelit wspomagając przemianę materii.